Британці допоможуть нацгвардійцям протистояти гібридній війні

Британці допоможуть нацгвардійцям протистояти гібридній війні

Міністерство оборони Великої Британії готове долучитися до співпраці з МВС щодо надання допомоги в професійній підготовці особового складу Національної гвардії України для протистояння гібридній агресії Російської Федерації проти України.

Про це під час робочої зустрічі з представниками Головного управління Національної гвардії України заявив військовий аташе посольства Великої Британії в Україні полковник Девід Ворнер, інформує прес-служба МВС.

"Було б дуже корисно, якби британські інструктори мали змогу навчати гвардійців не лише у навчальних центрах, а й силами мобільних тренувальних груп у військових частинах. Нам дуже важливо розуміти природу гібридної загрози, яка існує нині в Україні. Ми розуміємо і визнаємо, що ті загрози, які стоять перед Україною, стоять й перед нашим суспільством у Великій Британії в тому числі", - наголосив дипломат.

Ворнер висловив переконання, що однією з форм співпраці будуть ознайомчі візити для вивчення організації системи професійної підготовки як у Нацгвардії України, так і в оборонному відомстві Великої Британії.

Перший заступник командувача Національної гвардії України Олександр Кривенко наголосив, що для Нацгвардії важливим є досвід британської армії в підготовці фахівців зі знешкодження боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв, колективній та індивідуальній підготовці особового складу, тактичній медицині, логістиці тощо.