Кіровоградській льотній академії безплатно передали літак (аудіо)

Кіровоградській льотній академії безплатно передали літак (аудіо)

Пасажирський літак, який був конфіскований у процесі митного контролю і декілька років простояв на території міжнародного аеропорту Запоріжжя, безплатно передали Кіровоградській льотній академії.

Повідомляє наш кореспондент Олександр Воротилов:

"За рішенням суду літак Як-40 перейшов у власність держави. Однак зараз таких літаків в небі України немає. Їх використовують переважно в Перу, Болівії та Молдові. Тому й вирішено передати Як-40 студентам-авіаторам для навчальних тренувань.

Такому подарунку від держави вони будуть тільки раді. Говорить заступник начальника Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету України Олександр Чумак.

Оформлення передачі літака відбулося в міжнародному аеропорту Запоріжжя. При цьому заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе зазначив, що це стало можливим завдяки прозорості і відкритості електронних торгів і кардинальній зміні процесу передачі майна, яке не реалізується на них. Воно передається на баланс тому, кому воно дійсно потрібно. З 2014 року вже передано таким чином 30 тисяч одиниць конфіскованого майна".

Олександр Воротилов, Запоріжжя – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!