Естонія запроваджує ID для будівельників (аудіо)

Естонія запроваджує ID для будівельників (аудіо)

Через великий наплив до Естонії нелегальних робітників, здебільшого будівельників, у цій країні пропонують запровадити для працівників будівельних професій спеціальну ідентифікаційну картку.

Докладніше зі столиці Естонії - наша кореспондентка Віра Коник:

"В Естонії все частішими стають випадки, коли поліція виявляє на будівництві нелегалів. У зв’язку зі запровадженням безвізового режиму на будівельних майданчиках Естонії без дозволу на роботу працює багато людей з України.

Нерідко вони стають жертвами шахрайства з боку нечесних фірм. Зокрема, ці фірми-посередники влаштовують українців на роботу в естонські будівельні компанії на підставі робочої візи, виданої у Польщі. А цей документ не дає права на роботу в Естонії чи будь-якій іншій державі, крім Польщі. Але люди, довіряючи фірмам-посередникам, самі не знають, що вони працюють незаконно.

В Естонії ця проблема набуває все більшого поширення. Однак, за словами президента Союзу будівельних фірм Райво Ранда, компанії не завжди знають, що серед їхніх працівників є нелегали. Адже зазвичай будівельні підрядники користуються послугами фірм-посередників, які наймають людей. Тому Союз будівельних фірм пропонує видавати робітникам, які працюють на законних підставах, так звану "картку будівельника", яка ідентифікує працівника та підтверджує законне право на роботу".

Віра Коник, Таллінн, Українське радіо.


Прослухати репортаж:


Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!