Юрій Тандіт: Київ готовий до обміну заручниками

Юрій Тандіт: Київ готовий до обміну заручниками

Українська сторона готова передати представникам окремих районів Донецької та Луганської областей понад 300 осіб із їхнього списку в обмін на 74 українських заручники, яких вони готові віддати Києву, сказав радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зрозуміло, що в Донецьку і Луганську сидять маріонетки, і фактично лідер Росії веде переговори сам з собою. Але для нас головне - результат. Ми готові згідно з домовленостями і тими цифрами, які зараз обговорюють. В ЗМІ говорять, що 307 осіб - це ті, що скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО, - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини", - наголосив Ю.Тандіт.

Він сказав, що всіх затриманих українською стороною, кого можна законно віддати, Київ готовий віддати в обмін на тих, кого утримує інша сторона.

"На сьогодні вважаються заручниками - ІФ 158 осіб... Але ми говоримо про те, що 87 осіб наших заручників, - це ті наші герої, місцеперебування яких ми знаємо, вони говорять про інші цифри. Ми, йдучи на компроміси, готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що, фактично, багато з наших хлопців там уже близько трьох років", - зазначив радник голови СБУ.