На радіо "Промінь" стартував спецпроект "Історія пісні на радіо"

На радіо "Промінь" стартував спецпроект "Історія пісні на радіо"

Другий канал Суспільного радіо - "Промінь" презентував новий спецпроект- "Історія пісні на радіо". Почути його можна буде вже завтра з 18.00-20.00.



"Радіо "Промінь" вдалося заміксувати в одному проекті історії легендарних треків 60-90-х років  і зовсім нові пісні, які з’явилися в ефірі 2017-го року.

Композитори, поети, співаки спеціально для радіо “Промінь” пригадали як створювались їхні найпопулярніші хіти", - зазначив продюсер радіо "Промінь" Максим Яковенко.

Про кого, насправді, співав у пісні “Гламур” Андрій Кузьменко, в чому культовість пісні та кліпу “Танці” ВВ, чому в холодильнику в кліпі Океану Ельзи “Там, де нас нема” стоїть сік, хто автор лемківської пісні “Під облачком” - ці і багато інших фактів тепер можна дізнатись у одному проекті “Історія пісні на радіо "Промінь”.

Протягом двох годин слухачі "Променя" матимуть змогу почути від українських виконавців історії створення найхітовіших пісень. Спочатку звучатиме пряма мова співака, а після його пісня.

Звучатимуть “Червона рута”, “Не топчіть конвалій”, “Україна”, “Маки червоні”, “Чорна кава”, “Вона”, “Гламур”, “Танці”, “Там, де нас нема” та інші хіти 60-х, 70-х, 80-х, 90-х років до сьогодні.

“Тоді, коли писалась пісня “Чорна кава”, були колосальні проблеми з кавою і в київських кав’ярнях кави не було”, - згадує композитор Олександр Злотник.

"Це фактично був перший український твіст”, - розповідає композитор Мирослав Скорик про хіт "Не топчіть конвалій".

"Пригадую, що вперше "Україна" прозвучала на радіо "Промінь"... , - ділиться спогадами співак Тарас Петриненко.
 

Слухайте спецпроект "Історія пісні на радіо "Промінь" вже завтра з 18.00 до 20.00!