Умови надання субсидій в Україні можуть стати ще жорсткішими

Умови надання субсидій в Україні можуть стати ще жорсткішими

У 2018 році Кабінет Міністрів України може посилити вимоги, від виконання яких залежатиме надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це в інтерв'ю виданню "Апостроф" розповів заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

За словами міністра, Міністерство соціальної політики вже виступило з ініціативою зменшити нормативи споживання компослуг для виплати субсидій. Також вивчається можливість запровадження обліку майнового стану субсидіантів.

Наприклад, якщо у вас є будинок і два автомобілі, то ви не маєте права на субсидію, незалежно від ваших доходів. Мінфін наполягає на тому, щоб питання майнового стану пільговиків і субсидіантів було обов'язково враховано, пояснив Марченко. Він також додав, що Міністерство фінансів наполягає на тому, щоб категорії субсидіантів були суттєво звужені.

"Уже в цьому році вимоги щодо отримання субсидій стали жорсткішими, а в наступному році будуть ще справедливішими, прозорішими та ефективнішими. З наступного опалювального сезону очікується, що завдяки істотному зростанню доходів домогосподарств більшість громадян зможуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги", – розповів Марченко.

Нагадаємо: 8 листопада Кабмін затвердив введення з 1 січня 2018 року механізму оплати субсидій "живими" грошима за фактично спожиті послуги.