Українські радіопрограми звучать на різних радіостанціях Канади (аудіо)

Українські радіопрограми звучать на різних радіостанціях Канади (аудіо)

У Канаді українські радіопрограми звучать на різних радіостанціях – від комерційних до громадських і студентських.

Докладніше про це розповість наша кореспондентка в Монреалі Олена Вітвицька:

"Багато канадських українських програм мають своїх відданих слухачів вже впродовж кількох десятирічь, інші з’явились тільки нещодавно. Вони виробляються і презентуються добровольцями та не одержують державного фінансування. Рушійною силою для продюсерів та ведучих є любов до України та до української мови.

На жаль, більшість комерційних радіостанцій не бачать в українських програмах Канади привабливості для рекламодавців. Тому упродовж досить тривалого часу українське радіо в країні мало обмежене поширення через малопотужні передавачі зі слабким сигналом.

Нині ситуація змінилась. Завдяки Інтернету слухачі мають змогу почути будь-яку програму, що виходить у будь-якій точці світу, а не лише на середніх та ультракоротких хвилях. Можна слухати українські програми наживо, можна завантажити їх у смартфони, а можна слухати подкасти з будь-якого пристрою, що має вихід в Інтернет.

Нині у Канаді великою популярністю користуються радіопрограми, що транслюють українську сучасну та фольклорну музику, передачі про історію України та її сьогодення. Про великий попит на українське радіо в Канаді говорить один лише перелік міст, де існують українські радоіпрограми, – це Монреаль та Оттава, Торонто та Віндзор, Вінніпег та Риджайна, Кенмор та Едмонтон, Нанаймо та Ванкувер".

Олена Вітвицька, Канада, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!