Миротворча конференція ООН завершилася у Ванкувері (аудіо)

Миротворча конференція ООН завершилася у Ванкувері (аудіо)

У канадському Ванкувері щойно завершилася Миротворча конференція ООН. Важливе місце під час дискусій було відведене Україні.

Докладніше розповідає наш кореспондент у Канаді Максим Наливайко:

"79 країн та 40 міністрів оборони зібралися у Ванкувері, аби обговорити майбутнє миротворчої діяльності у світі. До елітного клубу були запрошені не всі держави, а лише ті, які роблять суттєвий внесок у міжнародні миротворчі зусилля чи бодай пообіцяли це робити. На конференцію прибув міністр оборони Степан Полторак, щоб особисто представити позицію України. У своєму виступі на одній із панелей високопосадовець аргументував, у чому користь від міжнародної миротворчої місії ООН на Донбасі та яким чином її найкраще розмістити.

Цю ж думку  Степан Полторак  намагався донести і під час низки двосторонніх зустрічей. Усього за два дні у Ванкувері віч-на-віч він провів переговори з міністрами оборони дев’яти держав. За словами Полторака, співрозмовники цікавилися різноманітними аспектами сучасної України: починаючи від економічних реформ і завершуючи бойовою ситуацією на Сході. Міжнародні партнери також запевнили у повній підтримці саме української пропозиції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі та схвалили процес  важливих  реформ у державі.

Однак, попри всі добрі слова, отримати конкретні зобов'язання Україні так і не вдалося. Тож миротворці ООН на українсько-російському кордоні поки що залишаються у дуже далекій перспективі".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!