Україна забезпечена вакцинами від грипу (аудіо)

Україна забезпечена вакцинами від грипу (аудіо)

750 тисяч доз вакцин від грипу вже завезено до України.

Про це сьогодні повідомила виконувачка міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Чи доступні вони українцям – фізично і фінансово?  З’ясовувала Катерина Шевцова:

"Цієї зими очікується три штами грипу - Гонконг, Брісбен і Мічиган. Зважаючи на те, що грип має короткий інкубаційний період, від моменту зараження до проявів хвороби може минути кілька днів. Нерідко грип викликає ускладнення, попереджає директор одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги Ольга Остапенко.
             
Медики одностайні: вакцинація від грипу - найкращий спосіб захиститись від грипу. Однак, мої співрозмовники сказали мені таке:
1. Не буду, бо не вірю.
2. Так, роблю щеплення кожні 2 роки.

Тим, хто вирішив зробити щеплення, необхідно пройти огляд у сімейного лікаря чи терапевта. Оскільки є ціла низка протипоказань, попереджає сімейний лікар Олена Сенатова.
            
Якщо немає протипоказань, лікар виписує рецепт, який дає право в аптеці придбати вакцину. Із нею пацієнт іде до кабінету щеплення. Поспілкувавшись із завідувачок однієї з аптек - Юлією, я дізналась, що вони щодоби замовляють до трьох десятків вакцин від грипу одного з європейських виробників.

В Україні вже закуплено 750 тисяч доз вакцин, повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка і сама вирішила вакцинуватися від грипу.
             
Цього сезону очікується кілька хвиль грипу: грудень - січень, в кінці січня - на початку лютого і в кінці лютого - на початку березня, сказала директор одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги Ольга Остапенко".

Катерина Шевцова. Українське радіо


Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!