Російські тролі підштовхнули британців голосувати за Brexit

Російські тролі підштовхнули британців голосувати за Brexit

Журналісти CNN знайшли у Твітері акаунти, які нав’язували британцям Brexit.

Про це повідомляє УНІАН.

У червні 2016 року низка акаунтів Twitter, пов'язаних з армією російських тролів, розмістила десятки повідомлень щодо підтримки Brexit у день проведення референдуму. Знущальні твіти супроводжувались популярними хештегами та висловлювали зневагу щодо наслідків Brexit. У повідомленнях також висміювали тодішнього прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, який виступав за те, щоб його країна залишилась в ЄС.

Облікові записи, виявлені CNN, були серед понад 2700 акаунтів, які Twitter передав Комітету палати представників США в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори. Крім того, аналітики CNN зазначають, що кампанія, швидше за все, була короткостроковою і планувалася виключно на день голосування, щоб підштовхнути людей голосувати за Brexit.

Водночас CNN також знайшов чотири акаунти групи російських тролів, які ще на початку референдуму публікували у Twitter повідомлення, використовуючи одні й ті ж хештеги майже щосекунди, що й у день голосування. Видання зазначило, що таких акаунтів могло бути значно більше, але Twitter не надавав інформації щодо окремих публікацій стосовно кожного з облікових записів, лише ім'я користувача та ID кожного облікового запису.