Христя Фріланд зробила заяву про ситуацію в Україні (аудіо)

Христя Фріланд зробила заяву про ситуацію в Україні (аудіо)

Міністр Закордонних Справ Канади Христя Фріланд виступила із заявою про ситуацію в Україні.

Розповідає наша кореспондентка в цій країні Олена Вітвицька:

"У своїй заяві глава зовнішньополітичного відомства Канади зазначила, що канадський уряд твердо підтримує народ України і територіальну цілісність держави, цитую: "Ми засуджуємо незаконну анексію Росією Криму та продовження насильства і підтримку бойовиків  у Східній Україні", кінець цитати.

Христя Фріланд також нагадала, що у розмовах із багатьма світовими лідерами Канада порушувала питання життєздатності миротворчої місії в Україні та її корисності. Зокрема, Прем'єр-міністр Канади Пієр Трюдо мав про це розмови з Президентом України та Канцлером Німеччини.

"Я особисто вивчала можливість і перспективи такої місії з Президентом та Прем'єр-міністром України, з Держсекретарем США, спеціальним посланником ООН Куртом Вокером та Генеральним Секретарем ООН", - йдеться у заяві.

Упродовж останніх кількох тижнів Міністр Зкордонних Справ Канади також порушувала це питання під час зустрічей із урядовцями кількох європейських країн. Цитую: "Наш уряд наполегливо працює над тим, аби будь-яке миротворче зусилля гарантувало суверенітет і територіальну цілісність України. Український народ може розраховувати на непохитну дружбу та підтримку Канади", кінець цитати".

Олена Вітвицька, Канада, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!