Китай потребує збільшення поставок українського зерна

Китай потребує збільшення поставок українського зерна

Для задоволення потреб КНР Державна продовольчо-зернова корпорація України домовляється з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС) щодо збільшення обсягів поставок українських зернових.

Про це повідомляє Управління комунікацій ПАТ "ДПЗКУ".

"Китайська сторона подякувала за сприяння у напрямку збільшення поставок обсягів зернових та висловила впевненість у співпраці з трейдерськими групами для задоволення потреб китайського партнера та виконання домовленостей зі сторони ДПЗКУ", - йдеться у повідомленні.

Під час переговорів йшлося про створення українсько-китайської міжвідомчої робочої групи, яка напрацює механізм подальшої двосторонньої співпраці між корпораціями.

Додамо, в повідомленні не уточнюється, наскільки буде збільшено експорт українських зернових на ринок КНР.

Нагадаємо, у 2016 - 2017 маркетинговому році ДПЗКУ відвантажила китайській держкорпорації 702 тисячі тонн зернових, що на 11% перевищує показник попереднього маркетингового року.

ДПЗКУ - вертикально інтегрована компанія, що здійснює весь цикл робіт із зерновими і продуктами їхньої переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій.

В січні - червні цього року Державна продовольчо-зернова корпорація України отримала 297,58 мільйона гривень чистого прибутку проти 79,6 мільйона гривень чистого збитку за аналогічний період 2016 року.