Нардеп-утікач Онищенко оформлює німецьке громадянство

Нардеп-утікач Онищенко оформлює німецьке громадянство

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко, який переховується від правоохоронних органів України, оформлює громадянство Німеччини.

Про це повідомляє УНІАН

Про це DW повідомив бургомістр селища, в якому оселився політик-втікач. Олександр Онищенко подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому, повідомив бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен. Очільник громади розраховує, що невдовзі український політик матиме німецький паспорт. Бескен особисто сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства. Ганс Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру у паспортному питанні, оскільки сподівається, що Онищенко принесе користь його громаді.