В Україні розпочався конкурс на посади суддів місцевих судів (аудіо)

В Україні розпочався конкурс на посади суддів місцевих судів (аудіо)

Сьогодні у Києві кандидати пройшли перший відбірковий етап - два анонімних письмових тестування з української мови і права. За їх результатами завтра буде відібрано сімсот найкращих. Далі на учасників відбору чекає ще кілька конкурсних етапів.

З подробицями – Тетяна Власенко:

"Масштаби вражають. Понад 4 тисячі людей з усієї України одночасно проходять тестування в одному з великих павільйонів Міжнародного виставкового центру. Одна з конкурсанток – пані Ірина – в перерві між іспитами розповідає, що з тестом на володіння державною мовою впоралася легко і сподівається, що продемонструє відмінні знання з   права, адже багато років працює помічником судді. Каже, що вірить у чесний конкурс.

Таких конкурсантів, як пані Ірина -  із досвідом роботи на посаді помічника судді - майже половина. І вони мають шанс одними з перших обійняти вакантні посади суддів, якщо за результатами тестів  із мови і права опиняться серед семисот найкращих. Саме стільки планують відібрати на першому етапі. А далі  – психологічне тестування і спецпідготовка. Для помічників суддів, які вже мають відповідний досвід роботи, за скороченою процедурою – три місяці. Решта претендентів вчитиметься рік. І останній етап відбору - кваліфікаційний іспит.

Відібрати планують 600 "нових суддів", - каже  голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков. Та чи готові самі кандидати працювати "по-новому"?

Перша хвиля відібраних "нових суддів" місцевих судів зможе взятися до роботи влітку наступного року".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!