У МЗС говорили про звільнення політв'язнів

У МЗС говорили про звільнення політв'язнів

У Міністерстві закордонних справ відбулося засідання громадської платформи з питань звільнення політв'язнів із кримськими активістами та родичами незаконно утримуваних окупаційною владою осіб.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Засідання громадської платформи з питань звільнення  політв'язнів у форматі відеоконференції з кримськими активістами та родичами незаконно утримуваних окупаційною владою осіб відбулося в МЗС", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, це особлива зустріч. У ній взяли участь Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, а також народні депутати України - уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, високопосадовці з профільних міністерств та відомств, спеціальні представники міністра закордонних справ із питань звільнення політв'язнів Юрій Яценко і Геннадій Афанасьєв, представники громадських організацій "КримSOS", Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, Кримської правозахисної групи, Центру громадянських свобод, Української Гельсінської спілки з прав людини та Кримськотатарського ресурсного центру.

Учасники зустрічі домовилися про конкретні кроки для звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України та допомоги їхнім родинам, доступу українських громадян в окупованому Криму до освіти та усього комплексу державних послуг, включаючи спрощення оформлення необхідних документів. Окремо представники органів державної влади, правозахисники та кримські активісти обмінялися думками щодо законодавчих ініціатив у сфері захисту прав політв'язнів.