Нацрада оприлюднила вересневий рейтинг телеканалів

Нацрада оприлюднила вересневий рейтинг телеканалів

Найпопулярнішими інформаційно-розважальними телеканалами у вересні стали, за даними рейтингової агенції "Big Data Ua", "1+1", "СТБ", "Україна", "ICTV" та "Новий канал".  

Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час прес-конференції "Рейтинги телеканалів серед користувачів IPTV та OTT".

"Найбільш популярна тематична група телеканалів - це телеканали загального перегляду, тобто інформаційно-розважальні. Їх частка становить близько 60%. Далі йдуть дитячі телеканали (близько 10%), розважальні (близько 7%), а також фільмові телеканали і телеканали новин (по 5,5%). Згідно з дослідженням, серед телеканалів загального перегляду найбільш популярними є "1+1", "СТБ", "Україна", "ICTV" та "Новий канал". Найпопулярніші дитячі телеканали в сегментах IPTV та OTT - "ПлюсПлюс", "ПІКСЕЛЬ", "Cartoon Network" та "Nickelodeon”, - зазначив Костинський.

За його словами, серед розважальних телеканалів перша п'ятірка представлена телеканалами "ТЕТ", "Мега", "Сонце", "Квартал ТВ" та "Трофей". Серед телеканалів фільмопоказу ТОП-5 сформували "TV1000 Action East", "FOX", "Ентер-фільм", "TV1000 East" та "TV1000 Comedy". Серед інформаційних телеканалів перша п'ятірка виглядає так: "112 Україна", "News One", "Еспресо", "Прямий" і "24 канал". Серед пізнавальних телеканалів - "NATIONAL GEOGRAPHIC", "DISCOVERY CHANNEL", "Nat Geo Wild", "Animal Planet", "Discovery Science".

Серед музичних телеканалів перша п'ятірка - це М1, Music Box UA, EUmusic, M2, O-TV. “Дуже приємно, що в цій п'ятірці є якраз телеканал української музики М2. І останній рейтинг сформували спортивні телеканали: "Футбол 1", "Футбол 2", "Eurosport 1", "Eurosport 2" і "Viasat Sport", - зазначив Костинський.

Він поінформував, що система вимірювання ТВ-аудиторії рейтинговою агенцією "Big Data Ua" полягає у вивченні перегляду відео-контенту за допомогою технологій передачі даних по моделі OTT/IPTV на всіх пристроях, які її підтримують. Станом на вересень 2017 року такий моніторинг охоплює 456 тисяч домогосподарств України, які підключені до послуги OTT/IPTV. На добровільних засадах у дослідженні беруть участь такі оператори/провайдери OTT та IPTV, як "Воля" та "Тріолан".

"Ми досліджуємо аудиторію, яка користується такою технологічною платформою, як OTT/IPTV. Це досить просунута аудиторія, яка точно розуміє, що саме хоче дивитись, і обирає телеканал залежно від потреби, яку збирається задовольнити переглядом. Тобто ці глядачі задають тренд на ринку. У системі рейтингу моніторяться понад 200 каналів, включно з регіональними, що дуже потужно представлені в OTT/IPTV", - уточнив директор ТОВ "Незалежна рейтингова агенція "Big Data Ua" Сергій Бойко.

Зазначимо: Національна рада з питань телебачення і радіомовлення раз на місяць оприлюднюватиме результати онлайн-досліджень агенції "Big Data Ua" щодо рейтингу українських телеканалів за переглядами в сегментах OTT та IPTV.

Останні новини
Півострів завмер в очікуванні  — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
Новини по темі
60% опитаних соціологами українців не планують своє майбутнє — Антипович
"Раніше ми посідали 60 місце, а зараз у трійці перших" — Філатов
ЮНЕСКО та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення готують спільний повоєнний проєкт — Герасим’юк
Як змінилася думка українців щодо перенесення Різдва: результати опитування групи "Рейтинг" коментує Мисів
Катерина Левченко: "В сім'ї погодження на володіння зброєю має бути спільним рішенням"