У Криму тривають обшуки в будинках кримських татар

У Криму тривають обшуки в будинках кримських татар

В окупованому Криму знову обшукують будинки кримських татар.

Про це повідомляє кримський адвокат Маммет Мамбетов.

"У будинок активіста "полян протесту" в районі вул. Стрілецька в м.Сімферополь Ібраімова Фазила нагрянув ОМОН. Проводиться обшук", - написав Мамбетов.

За словами його колеги Еміля Курбедінова, під час обшуку, проведеного з порушеннями законодавства, у Ібрагімова вилучили списки активістів "полян протестів".
 
Цей район Сімферополя відомий тим, що люди не можуть узаконити земельні ділянки з будинками. Фазил Ібрагімов займався цим питанням і встиг навіть відсидіти адмінарешт не так давно з цього приводу, повідомив він. Адвокат зазначив, що силовики не залишили копій документів за результатами обшуку. За непідтвердженою інформацією, вилучили списки активістів "полян протесту" і протоколи зборів. Допущені суттєві порушення закону під час обшуку, констатував Курбедінов.

Нагадаємо, "Поляни протесту" - це громадський рух із метою отримання і легалізації земельних ділянок в Криму для репатріантів, що повертаються на батьківщину. Учасники "поляни протесту" на  вул. Стрілецькій в Сімферополі вступили в конфлікт із місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар.