ФСБ Росії повідомило про нове затримання українця

ФСБ Росії повідомило про нове затримання українця

У ФСБ Росії заявляють про поранення і затримання громадянина України під час спроби незаконно перетнути кордон у Курській області.

Про це повідомляє прес-служба російської спецслужби.

"Співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Курській області затримано 31-річного громадянина України, який незаконно перетнув державний кордон із України до Російської Федерації. Під час затримання намагався відстрілюватися і спробував сховатися на території України. Під час перестрілки, що зав'язалася, дістав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ заявляють: "арсенал" порушника складався з двох пістолетів і п'яти ручних гранат. Крім того, при ньому нібито виявлено 50 набоїв калібру 5,45 мм і 26 ампул з рідкою речовиною сірого кольору (ймовірно ртуть).

Тим часом, у Держприкордонслужбі України припускають, що заява російської ФСБ про перестрілку на кордоні нібито вчинену українцем при спробі незаконного перетину кордону є фейком.

Про це сказав помічник голови Держприкондонслужби України - прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

"Ми бачили цю інформацію. Ми її вивчаємо. На даний момент інформації, яка би підтверджувала достовірність цього російського повідомлення, у нас немає. Немає жодних даних, які б говорили про те, що ця інформація достовірна. Можливо, що це фейк, запущений російськими    спецслужбами", - наголосив Слободян.

Водночас він додав, що подібна ситуація, якщо вона мала місце, могла трапитись лише на ділянці, що не контролюється українськими прикордонниками.