Киянин організував бізнес з продажу зброї

Киянин організував бізнес з продажу зброї

Правоохоронці вилучили автомати Калашникова, пістолети та боєприпаси, привезені, зокрема, з Донбасу. Зловмисник продавав їх під виглядом військових аксесуарів.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією вилучили у Святошинському районі Києва велику кількість вогнепальної зброї і боєприпасів, повідомляє Deutsche Welle.

Правоохоронці встановили, що мешканець столиці організував бізнес з продажу зброї та боєприпасів під виглядом інтернет-магазину з реалізації військових аксесуарів та спорядження. Він продавав боєприпаси та комплектуючі до вогнепальної зброї, у тому числі привезені з району проведення антитерористичної операції на Донбасі, клієнтам з усіх регіонів України, повідомляє СБУ у суботу, 21 жовтня.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та у гаражному приміщенні зловмисника, оперативники спецслужби виявили три автомати Калашникова, два карабіни, пістолет "ТТ", два пістолети системи "Наган", сигнальний пістолет, два глушники, оптичний снайперський приціл та майже чотири з половиною тисячі набоїв різного калібру.

Відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за порушення обігу зброї. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.