ОБСЄ: біля пункту пропуску "Золоте" зафіксовано протитанкові міни

ОБСЄ: біля пункту пропуску "Золоте" зафіксовано протитанкові міни

Безпілотний літальний апарат місії ОБСЄ на Донбасі зафіксував в Луганській області 14 протитанкових мін по обидва боки дороги Т1316 за 100 м від південного краю в межах ділянки розведення в районі Золотого.

Про це йдеться в звіті ОБСЄ за 20 жовтня.

Зокрема, спостерігачі помітили шість мін у полі за деревами, приблизно за 15 м на схід від дороги, і вісім в двох заглибленнях у землі, на відстані близько 5 м на захід від дороги. Зазначається, що мін не видно з дороги.

"Це те ж саме місце, де 2 червня спостерігачі бачили протитанкові міни, які пізніше були вилучені. Нещодавно в цьому районі команда СММ сприяла проведенню і здійснювала моніторинг робіт з розмінування в рамках підготовчих заходів з очищення дороги та можливого відкриття нового контрольного пункту в'їзду-виїзд", - йдеться в звіті.

Нагадаємо: напередодні в Луганській області з української сторони відкрився новий пункт пропуску "Золоте", незважаючи на постійні спроби зриву відкриття КПВВ з боку ЛНР. При цьому сепаратисти досі не підтвердили готовність пропускати людей зі свого боку.

Водночас ЛНР заявляє, що українська сторона намагалася "неузгоджено відкрити" КПВВ "Золоте".