Король Філіп VI: Каталонія - невід'ємна частина Іспанії

Король Філіп VI: Каталонія - невід'ємна частина Іспанії

Король Іспанії Філіп VI назвав Каталонію невід'ємною частиною країни в ХХІ столітті.

Про це повідомляє DW.

Звинувативши керівництво Каталонії в "неприйнятній спробі відділення" від Іспанії, монарх заявив, що ситуація, яка виникла після референдуму про незалежність, має вирішуватися в рамках "легітимних демократичних інституцій".

"Жоден проект майбутнього не можна побудувати, руйнуючи загальне демократичне життя. Жоден проект не може приводити до ізоляції і зубожіння народу", - заявив Філіп VI.

Нагадаємо: 10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття сили цим документом було відкладене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.