Прикарпатські підприємці заготували добрий врожай (аудіо)

Прикарпатські підприємці заготували добрий врожай (аудіо)

Влітку, за інформацією управління лісового і мисливського господарства, вони зібрали 300 тонн чорниці та 12 тонн грибів.

Чи зможуть цим поласувати жителі області? - дізнавалася наша кореспондентка Світлана Усатюк:

"За спостереженнями Івана Бойчука, який працює у відділі лісового господарства, заготовлені підприємцями ягоди і гриби зазвичай експортуються. Щоб зібрати врожай, достатньо подати заявку в управління лісового і мисливського господарства. Далі вона потрапить на погодження в обласну комісію з розподілу лісових ресурсів місцевого значення, де встановлять ліміт на збирання.

А донедавна ягоди, фрукти і гриби на Прикарпатті збирали і переробляли централізовано, згадує Іван Бойчук. Це було в період функціонування об’єднання "Прикарпатліс". Тоді й гриби, і соки консервували. І все це могли споживати жителі краю.

Тепер у лісгоспах, які входили до складу об’єднання, немає потужностей для переробки. Тому ягоди і гриби у великих обсягах там не заготовляють. Тож про те, аби на столах були дари лісу, доводиться дбати кожному особисто".

Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!