В Україні перебуває делегація лісівників Німеччини (аудіо)

В Україні перебуває делегація лісівників Німеччини (аудіо)

Вони вже побували на Житомирщині і обговорили з українськими колегами, зокрема, причини всихання хвойних насаджень та шляхи розв’язання цієї проблеми, яка набула справді загрозливих масштабів як в Україні, так і в усій Європі і яку фахівці називають "біологічною пожежею".

Повідомляє наша кореспондентка Надія Петрина:

"Рідкі, ніби полисілі, верхівки сосон, пожовкла на них хвоя, сухі окремі дерева - таких уражених хворобою хвойних насаджень у Радомишльському держлісгоспі понад 800 гектарів. Основні причини - кліматичні зміни, зниження рівня грунтових вод, комахи-шкідники. Причому від появи перших ознак захворювання до повного всихання дерева минає всього один вегетаційний період. Аби цього не сталося, потрібно проводити санітарні рубки хворих дерев і садити нові, більш стійкі, але заважають бюрократичні перепони, каже  директор держлісгоспу Іван Дмитренко.

У Німечині теж всихають хвойні дерева, але в цій країні підходи до розв’язання нагальної проблеми інші. Ось що, зокрема, розповів представник із Баварії Штефан Нуслейн. Було б добре досвід Німеччини запровадити і в нашій країні, аби всихання лісів не стало екологічною катастрофою".

Надія Петрина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!