В США представили законопроект про чесну рекламу (аудіо)

В США представили законопроект про чесну рекламу (аудіо)

Сполучені Штати представили законопроект про нові правила платної політичної реклами в соціальних мережах . "Закон про чесну рекламу" зобов'язує популярні Інтернет-платформи та соцмережі розкривати інформацію про рекламодавців, як це робить телебачення, радіо та преса. Цей документ став кроком у відповідь на дії Росії, яка використала анонімну рекламу в Інтернеті, аби впливати на перебіг президентської кампанії минулого року в США.

З Вашингтона повідомляє наша власна кореспондентка Аліса Прожогіна:

"Виступаючи на прес-конференції, сенатор-демократ Емі Клобушар наголосила на необхідності привести законодавство відповідно до нових технгологій, оскільки Росія, наприклад, загрожує національній безпеці США, застосовуючи нетрадиційні способи ведення війни. Сенатор також зауважила, що американці повинні знати, хто ховається за знеособленою політичною рекламою в соціальних мережах.

Заступник голови сенатського Комітету з розвідки та один із авторів законопроекту Марк Уорнер попередив: якщо такого закону не ухвалити, то Росія буде й далі втручатиметься в американські вибори, як це мало місце під час президентської кампанії 2016 року. Мета такого втручання, зазначив Уорнер, - розділити американське суспільство, посіяти недовіру та ворожнечу, змусити американські демократичні процедури служити чужим, антиамериканським інтересам.

Раніше компанії Фейсбук і Твіттер офіційно заявили, що їхні платформи використовувалися російською стороною для розміщення політичної реклами під час минулорічної передвиборної кампанії в США. Керівництво Фейсбуку і Твіттера проявило готовність співпрацювати з Конгресом під час проведення спеціального розслідування і, як очікується, дасть свідчення про російське втручання у вибори на слуханнях у комітетах Палати представників і Сенату з розвідки 1-го листопада".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!