"Київенерго" не поспішає розпочинати опалювальний сезон

"Київенерго" не поспішає розпочинати опалювальний сезон

Неврегульована ціна на газ перешкоджає повноцінному початку опалювального сезону в Києві. Початок сезону навіть для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної і передбаченої в тарифі ціни газу.

Про це заявляє компанія "Київенерго", яка, згідно з нещодавнім рішенням київських депутатів, поставляє тепло киянам останній сезон, після чого буде позбавлена такого права.

"Через неврегульовану ціну на газ початок опалювального сезону в багатьох соціальних установах Києва відкладається. Дата початку опалювального сезону у багатьох столичних установах соціальної сфери залишається невизначеною", - заявили в "Київенерго".

НАК "Нафтогаз України" продає ПАТ "Київенерго" природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тис. грн за 1 тис. м3, а в тарифі на виробництво теплоенергії закладена його вартість як 4,94 тис. грн за 1 тис. м3.

Щоденний фактичний збиток "Київенерго" від поставок тепла лише соціальним об'єктам столиці становитиме 1,2 млн. грн. і збільшуватиметься пропорційно зниженню температури навколишнього середовища.

Всього до кінця цього року збиток може становити 541 млн. грн. Джерело його погашення не передбачено ні в міському, ні в державному бюджетах. Ця ситуація робить непрогнозованими якість і безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій в новому опалювальному сезоні, заявляють у "Київенерго".

Нагадаємо, в червні Київрада ухвалила рішення про припинення договору з «Київенерго» на управління тепловими мережами міста, який було укладеного 16 років тому. Чинний договір дійсний до 31 грудня 2017 року, однак буде продовжений до квітня 2018 року з метою проходження опалювального сезону.