Володимир Омелян наполягає на обмеженні швидкості в населених пунктах

Володимир Омелян наполягає на обмеженні швидкості в населених пунктах

Міністр інфраструктури Володимир Омелян після чергової трагедії у Харкові висловився вкотре про обмеження швидкості в населених пунктах до 50 км/год. та підвищення штрафів за перевищення швидкості.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

"Декілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год. При такій швидкості фактично виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам відповіли: "Не на часі, політично чутливе питання". Так от, ми наполягаємо - 50 км/год і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free. Обов'язкова фото- і відеофіксація порушень і "листи щастя", позбавлення прав за водіння в нетверезому стані", - акцентував керівник Мінінфраструктури.

Він також поділився власним досвідом: "За 20-літній стаж водіння мене зупиняли не більше 10 разів. У 90% - з моєї вини. І жодного разу, не провокуючи конфлікт, не отримав агресію з боку поліцейського", - написав міністр.

ВолодимирОмелян також повідомив, що сьогодні, 19 жовтня, відбудеться чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до нуля смертності на українських автошляхах. "Протягом тижня вони будуть узгоджені і розпочнуться з 1 січня 2018 р. Окрім фінансування з Дорожнього фонду передбачили ще близько півмільярда гривень з коштів секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні", - повідомив урядовець.

Раніше повідомлялося, що 18 жовтня о 20:45 на перетині вул.Сумської і пров. Мечникова у Харкові зіткнулися автомобілі "Lexus RX 350" і "Volkswagen Touareg". За словами очевидців, після удару "Lexus" врізався у світлофор, перекинувся і вилетів на тротуар, де збив пішоходів, які чекали зеленого сигналу світлофора. Внаслідок ДТП загинуло 5 людей.