Українські поранені воїни бігтимуть марафонську дистанцію в США

Українські поранені воїни бігтимуть марафонську дистанцію в США

Десять українських воїнів, які отримали поранення в АТО і зараз проходять реабілітацію, прибули до Вашингтона для забігів на 10 км і марафонську дистанцію – 42 км 195 м, які відбудуться в американській столиці в неділю.

Команду воїнів зустріли в аеропорту представники української громади, Посольства України в США та інші люди, небайдужі до подій в Україні, передає Укрінформ.

"22 жовтня наша команда планує вийти на марафон. Троє учасників бігтимуть 42 км, один із них долатиме дистанцію на адаптованому триколісному велосипеді. Ще семеро хлопців бігтимуть 10 км", - розповів уповноважений Президента України з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко, який також долатиме 10-кілометрову дистанцію.

За словами Вадима, всі хлопці мали поранення різного ступеню тяжкості, "але всі тренувалися й готові на сьогодні як фізично, так і морально".

Один із учасників забігу на 42 км, нацгвардієць Олександр Маланич розповів вперше долатиме марафон, хоча раніше бігав на 20 і 30 км під час тренувань. Він отримав осколкове поранення в АТО в районі села Закотне, після цього пройшов лікування, курс реабілітації та був відібраний для забігу.

На запитання, з яким настроєм він прибув до Вашингтона, Олександр відповів: "З найкращим!" Він зізнався, що з дитинства мріяв побувати в Америці, й нарешті його мрія здійснилася.

За словами самих учасників забігу, своєю участю вони хочуть довести, що після АТО вони й надалі готові відстоювати честь України, тепер на міжнародних спортивних майданчиках. Крім того, це приклад і для інших поранених, який свідчить, чого насправді можна досягти завдяки своїм внутрішнім силам і бажанню.