Майже 700 компаній пішли з Каталонії

Майже 700 компаній пішли з Каталонії

Лише за минулий тиждень 92 компанії пішли з Каталонії до інших регіонів Іспанії.

Про це повідомляє УНІАН.

Майже 700 компаній перенесли свої офіси з Каталонії в інші регіони Іспанії з моменту проведення референдуму про незалежність регіону. Лише за минулий тиждень 92 компанії пішли з Каталонії в інші регіони Іспанії, загальна кількість компаній, які покинули Каталонію, досягло 691.

Найбільш напруженими днями стали 9 та 10 жовтня, коли про зміну прописки заявили 212 та 175 компаній відповідно. При цьому, за словами директора торгового реєстратора Іспанії Ану Дель Вальє, поки занадто рано говорити про який-небудь закономірності, однак організація працює над тим, щоб з'ясувати, чи існує вона і від яких факторів залежить.

Нагадаємо, реєстратор опублікував низку комерційних даних ринку Іспанії, згідно з яким кількість заснованих організацій в Каталонії за третій квартал 2017 року впав на 26,8%, тоді як в середньому по Іспанії це зниження склало 11%. Також значна різниця була виявлена в операціях зі збільшення капіталу. Так, цей показник за аналогічний період знизився в Каталонії на 12,2%, тоді як по Іспанії цей середній показник знизився всього на 1,7%.