Хто стоїть за організацією провокацій щодо храмів УПЦ МП

Хто стоїть за організацією провокацій щодо храмів УПЦ МП

За спробами організації провокацій щодо храмів УПЦ МП стоять представники створеного втікачем Миколою Азаровим "Комітету порятунку України".

Про це заявляє СБУ в офіційній інформаціїї, оприлюдненій напередодні пізно ввечері.

Як зазначається в повідомленні, "останніми днями російські та окремі вітчизняні ЗМІ активно поширюють інформацію щодо провокацій, які начебто готуються українськими національно-патріотичними силами відносно культових споруд УПЦ МП у м.Києві. СБУ офіційно інформує, що насправді за спробами організації цих провокацій та їх інформаційним супроводом безпосередньо стоять представники так званого "Комітету порятунку України", які несуть персональну відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції Гідності та розв’язування військової агресії РФ проти України".

Водночас, за оперативними даними СБУ, до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють із російськими спецслужбами  ще з початку 2000-х років.

Наголошується також, що Служба безпеки вживатиме вичерпних заходів для унеможливлення будь-яких провокацій і спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Києві та в державі.

Нагадаємо, 2015 року колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та народні депутати від Партії регіонів Володимир Олійник та Ігор Марков на прес-конференції в Москві оголосили про створення так званого "Комітету порятунку України". Серед першочергових завдань організації - відновлення "дружніх, ділових і партнерських відносин із Росією".