Фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst стартував у Харкові

Фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst стартував у Харкові

Другий за рахунком фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst стартував на літньому майданчику за будівлею Харківського національного академічного театру опери і балету ім. Лисенка.

Коментар дала організатор фестивалю, директор творчої групи Kailas-V Яна Волк.

"Нинішній фестиваль приурочений до Днів Данії-2017, що розпочалися у місті з метою популяризувати цю країну. До Харкова з'їдуться 10 найкращих українських художників. Загальними зусиллями буде розписана найбільша стіна театру, причому харків'яни розмалюють верх стіни видами Данії, а гості у вільному стилі розпишуть низ стіни. Це буде класичне граффіті, обрамлене картинами", - відзначила організатор фестивалю.

За словами учасниці відкриття фестивалю, заступника керівника місії Посольства Данії в Україні Єви Марії Фріди Баліз, фестиваль - прекрасна задумка: "За основу взяли казки Ганса Крістіана Андерсена: мікс з використанням граффіті".

Ідею фестивалю підтримав і заступник генерального директора оперного театру Ігор Тулузов: "Молоді художники, які працюють у стилі граффіті, не раз намагалися розмалювати стіну малозрозумілими малюнками. Тепер же запропоновано конкретну ідею. Вона співпадає з нашим рішенням віддати літній майданчик реалізаторам молодіжних проектів".

Додамо, що фестиваль триватиме до 20 жовтня. Загальна площа малюнків перевищить 500 кв. метрів. За підсумками фестивалю відбудеться презентація граффіті.