На Львівщині відкрили притулок для бурих ведмедів (Аудіо)

На Львівщині відкрили притулок для бурих ведмедів (Аудіо)

За підтримки Міжнародного фонду "Чотири лапи" в селі Домажир Яворівського району Львівщини відкрили притулок для бурих ведмедів.

Тут знайдуть прихисток близько 30-ти клишоногих, яких волонтери забиратимуть із пересувних зоопарків та цирків, придорожніх ресторанів та готелів, а також у вуличних фотографів.
 
Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:
          
"Зараз у ведмежому притулку живуть п’ятеро ведмедів – Христя, Потап, Бодя, Настя і Маня. Їх волонтери-зоозахисники врятували від жорстоких власників, які хотіли мати від них лише певний зиск. Тепер тварини розгулюють на 20-тигектарній площі, де для них створено всі необхідні умови.

Розповідає менеджер ведмежого притулку "Домажир" Катерина Артюхова, - у нас умови створюються максимально наближені до природніх. Це огороджений ліс, де можуть гуляти ведмеді, і вздовж кордонів цих вольєрів проходитиме туристичний маршрут. А вже навесні в нас заплановано велике міжнародне відкриття, коли буде готова вся інфраструктура. І тоді ми будемо готові поселити в себе 25-30 ведмедів.
 
На території притулку є ветеринарна клініка, місце для купання ведмедів, барлоги для їх відпочинку та спеціальні іграшки для розваг. До квітня наступного року екскурсії ведмежим притулком будуть безплатними".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!