Віталій Музиченко: коштів на субсидії вистачить (Ексклюзив УР)

Віталій Музиченко: коштів на субсидії вистачить (Ексклюзив УР)

Коштів у Державному бюджеті на цьогорічну виплату субсидій українцям вистачить.

Про це у програмі "Сьогодні. Зранку" повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Віталій Музиченко: "Я б не сказав, що є якісь проблеми. Коштів у бюджеті вистачить. На відшкодування витрат за комірне в бюджеті закладено 61,2 мільярди гривень, витрачено 55. Якщо говорити про ті зміни, що набули чинності й застосовуються з цього опалювального періоду, то власне змінено термін за який враховуються доходи громадян. Якщо раніше це був минулий календарний рік, то тепер вже враховуються доходи, отримані в першому півріччі 2017 року. Це наближає термін отримання доходу громадянами, а також термін сплати за комунальними послугами... Ми більш точніше нараховуємо допомогу, більш адресніше".

"Якщо громадяни сплачують менше 12 - 15 відсотків від своїх доходів - це той баланс, який дозволяє громадянам спокійно сплачувати комунальні послуги. Відповідальність за сплату комунальних послуг лежить на всіх особах, хто зареєстрований у помешканні", - наголосив Віталій Музиченко.

"Платіжна дисципліна українців стала вищою. Серйозної ситуації щодо неплатежів в Україні немає. Програма житлових субсидій справилася зі своїми завданнями і виконала свої функції", - резюмував розмову в студії директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.