Затримано підозрюваних у замаху на вбивство віце-голови Одеської облради

Затримано підозрюваних у замаху на вбивство віце-голови Одеської облради

Двох підозрюваних у замаху на вбивство О.Радковського затримано.

Про це передає УНН.

Ними виявилися 23-річний мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області.

У результаті 30 обшуків у затриманих було вилучено 10 одиниць вогнепальної та 7 одиниць травматичної зброї, понад 600 набоїв різного калібру, 17 засобів зв’язку, маски та комплекти одягу працівників поліції, автомобільні держномери та понад 30 г наркотичної речовини.

"Відповідно до висновків балістичної експертизи, проведеної по вилученій у одного зі зловмисників нарізній зброї калібру 5,6 мм, встановлено, що вказаний карабін співпадає зі зброєю, яку зловмисники використовували під час вчинення замаху на вбивство Олега Радковського", - зазначили в поліції.

Встановлено, що напередодні вчинення злочину зловмисники замінили номерні знаки на автомобілі "Кіа" на заздалегідь викрадені з іншого авто та прибули до ресторану, де відпочивав Радковський. Не виходячи з машини, вони дочекались доки останній залишить заклад та вийде на вулицю. Саме після цього нападники здійснили у його бік декілька пострілів з вогнепальної зброї та з місця події зникли.

Правоохоронні органи здійснюють заходи з документування осіб, причетних до замовлення вказаного злочину.

Нагадаємо, 4 жовтня в Одесі біля одного з розважальних закладів у центрі міста було здійснено замах на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради, екс-депутата Верховної Ради України Олега Радковського. Потерпілого було госпіталізовано. З місця події поліцейські вилучили кулю від малокаліберної зброї калібру 5,6 мм. Ще три аналогічні кулі були вилучені з тіла потерпілого. За даним фактом було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).