У Мар'їнському районі Донеччини відновлено роботу насосної станції (Аудіо)

У Мар'їнському районі Донеччини відновлено роботу насосної станції (Аудіо)

У Мар’їнському районі на Донеччині відкрили насосну станцію для забезпечення питною водою трьох сіл на лінії розмежування. Майже три тисячі жителів були без водопостачання півтора року через обстріли лінії електромереж, що живить станцію.

Більше розповість наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"Колодязі, артезіанські свердловини, бутильована вода від доброчинців – такими обмеженими джерелами питної води користувалися три тисячі жителів сіл Степне, Березове та Тарамчук.

Електроенергія на насосну станцію, що подавала воду у ці населені пункти, надходила з тимчасово непідконтрольної території. У квітні минулого року після чергового обстрілу електропостачання зникло, станція зупинилася.

І от завдяки донорській допомозі Міжнародного Комітету Червоного Хреста збудована нова електролінія, що простягнулася уже з контрольованої Україною території до насосної станції у селі Березовому. Керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз дякує і будівельникам, і саперам.

Після тривалого простою мережі водопостачання фахівцям водоканалу довелося промити систему, ліквідувати пориви та на деяких дільницях замінити труби. Тож тепер селяни матимуть фільтровану питну воду без перебоїв".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!