Смертельні пожежі вирують у північній Каліфорнії

Смертельні пожежі вирують у північній Каліфорнії

150 людей зникли безвісти у північній Каліфорнії, де лютують пожежі, щонайменше 17 людей загинули, понад 1,5 тисяча будинків зруйновані вогнем.

Про це повідомляє ВВС Україна.



"Найбільше постраждало місто Санта-Роза, що на північ від Сан-Франциско, де вщент були зруйновані цілі райони. 9 із загиблих - із округу Сонома. заявила, що не може знайти 155 людей, хоча, можливо це пов'язано з хаосом евакуації", - йдеться у повідомленні.

У сусідньому винному окрузі Напа, жертвами стали 100-річний Чарльз Ріппей та його 98-річна дружина Сара, повідомляє міліція.

У Санта-Розі зруйновано готель "Hilton" та Парк мобільних будинків. Десятки тисяч мешканців округу Сонома втекли від стихії. Щонайменше 4 виноробні підприємства зазнали дуже великих збитків. Понад 91 тис. будинків і підприємств залишаються без електрики.



Додамо, цю пожежу названо однією з найбільш смертельних в історії Каліфорнії. Дим від неї видно за 100 км. Керівник пожежної служби Калфіорнії Кен Пімлотт розповів ВВС, що за останню добу загорілися ще 26 тис. га території. Губернатор штату Каліфорнія Джеррі Браун оголосив надзвичайну ситуацію у Сономі, Напі та п'яти інших округах.