Проблемні банки є не тільки в Україні

Проблемні банки є не тільки в Україні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) назвав 9 найбільших фінансових інституцій світу з проблемами рентабельності.

Відповідну піврічну доповідь МВФ про фінансову стабільність (Global Financial Stability Report, GFSR) оприлюднено на сайті фундації.

"Банки, на які припадає близько третини активів, можуть мати проблеми з досягненням стійкої рентабельності, що підкреслює їхні поточні проблеми і вразливість у середньостроковій перспективі", - йдеться в звіті.

На думку експертів фонду, до цієї групи входять: "Citigroup", "Societe Generale", "UniCredit Group", "Deutsche Bank", "Barclays", "Standard Chartered", "Sumitomo Mitsui Financial Group", "Mizuho Financial Group" і "Mitsubishi UFJ Financial Group2.

У 2019 році дохідність власного капіталу кожного з цих банків буде нижча за 8%, свідчать галузеві прогнози. Загалом МВФ розглядав 30 міжнародних банків, які Рада фінансової стабільності (FSB) вважає системно важливими для світової економіки.

У доповіді МВФ попереджає про те, що зростання світової економіки може уповільнитися через надлишкове боргове навантаження і перегрів фінансових ринків.

Нагадаємо, МВФ і Світовий банк украй рідко критикують кредитно-фінансові організації поіменно. Рецесія, яка може стати наслідком цих подій, буде не така глибока, як спад після світової фінансової кризи 2008 року. Найбільше, як очікує МВФ, постраждають держави єврозони.