Автономію Каталонії можуть обмежити

Автономію Каталонії можуть обмежити

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой планує застосувати всі можливі законні методи, щоб запобігти незалежності регіону Каталонія.

Про це повідомляє DW.

"Іспанія не буде розділеною, а національну єдність буде збережено. Ми використаємо всі доступні законодавчі інструменти, щоб це зробити", - заявив Рахой в інтерв'ю іспанській газеті "El Pais".

У відповідь на запитання, чи може це означати використання 155 статті Конституції, яка дозволить уряду обмежити каталонську автономію, Рахой відповів, що "не виключає жодних законних методів". Він виключив переговори з Барселоною за участі посередників та закликав поміркованих прихильників незалежності припинити об'єднуватися із радикалами.

Нагадаємо, референдум у Каталонії відбувся 1 жовтня. За даними місцевої влади, близько 90 відсотків тих, хто проголосував, підтримали незалежність регіону від Іспанії. Явка становила лише 42 відсотки. Противники незалежності бойкотували референдум. Мадрид голосування вважає нелегітимним.

7 жовтня в Мадриді та Барселоні десятки тисяч людей вийшли на мітинги за єдність після суперечливого референдуму за незалежність Каталонії. Учасники мітингу несли прапори Іспанії та плакати із закликом до діалогу. Сьогодні опівдні мітинг прихильників іспанської єдності має відбутися у Барселоні.