Суд заборонив будівництво АЗС на вулиці Ревуцького у Києві (Аудіо)

Суд заборонив будівництво АЗС на вулиці Ревуцького у Києві (Аудіо)

Апеляційний суд Києва своїм рішенням наклав арешт на земельну ділянку по вулиці Ревуцького, 8 у Києві і заборонив будівництво на ній автозаправної станції.

Нагадаємо, увечері 4 жовтня після чергової спроби забудовника поновити будівництво заправки, місцеві мешканці розгромили АЗС. Відбулися сутички з поліцією, яка спершу намагалася перешкодити руйнуванню, а потім відступила. У сутичці постраждали поліцейські і активісти.

Більше знає Юлія Конішевська, яка сьогодні навідалась на місце будівництва:

"Конфлікт навколо будівництва триває вже не перший місяць. Місцеві жителі виступають категорично проти, адже заправка - об’єкт підвищеної небезпеки і не повинна розташовуватися так близько до житлових будинків, - кажуть люди, які трапилися мені поруч з будівництвом і назвалися мешканцями сусіднього будинку.

Про те, що будівництво АЗС на цій ділянці незаконне, кажуть і правоохоронці. За словами начальника Дарницького управління поліції Сергія Чернишева, проти забудовника свого часу було відкрите кримінальне провадження, однак суд тоді не побачив протиправних дій у діяльності забудовника і відхилив клопотання.

Унаслідок сутичок на будівельному майданчику у середу постраждали 7 поліцейських, каже Сергій Чернишев. Також, за попередніми даними травмовано кілька пікетувальників. Проти активістів, які не виконали вимогу припинити погром недобудованої заправки, і нападали на правоохоронців відкрито кримінальні провадження, - каже Сергій Чернишев.

Сьогодні ж протягом дня на будівельному майданчику тихо. Кілька будівельників на чолі з виконробом на моїх очах розбирали руйнування і наводили лад. Будівництво не ведеться".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!