Вінниччина отримала 20 мільйонів гривень на відновлення

Вінниччина отримала 20 мільйонів гривень на відновлення

Вінницька область отримала 20 млн гривень з виділених Кабміном 100 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася на військових складах поблизу Калинівки.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

"Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася на військових складах поблизу Калинівки, урядом України прийнято рішення щодо виділення 100 млн грн. Станом на 1 жовтня область вже отримала 20 млн грн на вирішення питань постраждалих від вибухів на військових складах поблизу Калинівки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у с. Павлівка, яка найбільше має втрат від вибухів, вже доставлено понад 9 тисяч листів шиферу з 15 тисяч, які потрібні населенню для виконання повного обсягу відновних робіт.  Окрім того, щоденно здійснюється постачання необхідних будматеріалів для ремонтно-будівельних робіт як у с. Павлівка, так і в інших постраждалих населених пунктах.

В ОДА звітують про налагодження тісної співпраці з мешканцями постраждалих територій. У процес організації відновлювальних робіт залучені сільські ради територіальних громад, проводиться щоденний моніторинг необхідних та виконаних робіт.