ВООЗ оприлюднила сумну статистику

ВООЗ оприлюднила сумну статистику

Відсутність доступу до послуг із безпечного переривання вагітності призводить до того, що щорічно 25 мільйонів жінок вдаються до "підпільних абортів", що часто призводить до страшних наслідків.

Про це констатують фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Той факт, що жінки і дівчата не мають доступу до послуг із ефективної контрацепції та безпечного аборту, має серйозні наслідки для їхнього власного здоров'я і здоров'я їхніх сімей. Такого бути не повинно. Проте, незважаючи на досягнення в галузі технологій і науки, у світі все ще відбувається неприпустимо багато небезпечних абортів, від яких страждає й вмирає неприпустима кількість жінок", - йдеться у повідомленні.

У ВООЗ нагадали, що заборона на аборти не применшує потребу в них, й їх кількість ніяк не скорочується. Такі заходи лише змушують жінок вдаватися до небезпечних і незаконних послуг.

За даними ООН, у регіоні Східної Європи щорічно здійснюється в цілому понад 2 мільйони 600 тисяч абортів. 373 тисяч із них відбуваються в небезпечних умовах.

Експерти ООН із прав людини закликали всі держави світу, де діє заборона на аборти, скасувати цей дискримінаційний захід і звільнити всіх жінок, які опинилися через аборти в тюрмі.

Нагадаємо, щороку в результаті ускладнень після абортів майже 50 тисяч жінок вмирають і приблизно 5 мільйонів стають інвалідами. 97 % всіх абортів, що здійснюються без медичного контролю, припадає на країни Африки, Азії та Латинської Америки.