Кількість справ за порушення митних правил зросла

Кількість справ за порушення митних правил зросла

Митниками ДФС з початку року викрито порушення митних правил на суму 1,2 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Станом на 25 вересня 2017 року митницями ДФС порушено понад 23 тисячі справ про порушення митних правил на загальну суму 1,2 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість порушених справ зросла майже на 39%. Так, протягом майже 9 місяців 2016 року було порушено 16,7 тис. справ на суму 1,6 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, із загальної кількості справ, порушених у цьому році, понад 5 тис. - це ті справи, за якими реально вилучені предмети правопорушень, на суму 519 млн гривень. За результатами міжнародної взаємодії порушено 502 справи на суму 550 млн гривень. Найчастіше митні правила порушували під час переміщення промислових товарів, сировини та матеріалів. Загальна сума вилученого товару складає 379 млн грн. Продовольчих товарів та сільгосппродукції вилучено на 42 млн грн, валюти - на загальну суму 53 млн грн, транспортних засобів - 38 млн гривень

За вказаний період митницями ДФС у повному обсязі розглянуто 14 тис. справ, за результатами яких накладено 383 млн грн штрафів. До суду передано майже 5,9 тис. справ про порушення митних правил на суму 1 млрд грн. Також винесено майже 5 тисяч постанов про накладення адміністративного стягнення, за результатами яких накладено штрафів майже на 348 млн грн. Судами прийнято рішення про конфіскацію товарів на суму 362 млн грн.