Спека додала роботи рятувальникам (Аудіо)

Спека додала роботи рятувальникам (Аудіо)

У багатьох областях нинішній вересень та й рік загалом видалися дуже посушливими. Зокрема, на Полтавщині за останні 9 місяців випала лише третина норми опадів.
   
Про наслідки тривалої відсутності дощів розповідає наша кореспондентка Наталя Очкань:
              
"Засушлива погода цього року ударила по урожаю овочів, які повигорали на городах у людей. Через це купувати їх на полтавських ринках доводиться дорожче, ніж зазвичай у цей період. До того ж спека створила складні умови аграріям, які сіють озимину. А ще додала неабиякої роботи рятувальникам.

Тільки за останні дні управління ДСНС області гасило полум’я у чотирьох десятках екосистемах Полтавщини. Вчора до цієї сумної статистики доєднались порятунок 5-річної дитини з палаючої квартири і масштабна пожежа на центральному ринку Полтави.

Рятувальники називають кількість пожеж рекордною та нарікають у своїй більшості на людський фактор та сприятливу для розповсюдження полум’я погоду – сонце і вітер.

Синоптики ж на вересневе тепло не вважають аномальним, однак тривалу засуху провідний синоптик обласного центру з гідрометеорології Олена Панченко називає екстремальною.

Посушливу погоду синоптики прогнозуть на Полтавщині ще до початку жовтня, хоча вже й зі зниженою температурою повітря до 15 градусів".

Наталя Очкань. Полтава. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!