Справу Сущенка розглядали у московському суді (Аудіо)

Справу Сущенка розглядали у московському суді (Аудіо)

У Москві сьогодні відбулося чергове засідання суду у справі українського політв'язня, журналіста агенції Укрінформ Романа Сущенка. Його ФСБ звинувачує  у шпигунстві. У слідчому ізоляторі "Лефортово" Сущенко провів  майже рік.

Про рішення «російської Феміди» розповідає кореспондент у Москві  Роман Цимбалюк:

"Московський міський суд повністю задовільнив запит слідчих ФСБ - Роману продовжено арешт ще на 2 місяці - до 30 листопада.

Нагадаю, що Росія звинуватила українського журналіста у шпигунстві і всі засідання по його справі відбуваються у закритиму режимі. Сам Роман своєї провини не визнає і сподівається, що за допомогою міжнародного співтовариства його обміняють.

На допомогу країн-союзників - США, Франції та Німеччини сподівається і адвокат Сущенкa Марк Фейгін. Він каже в Україні достатньо росіян на кого можна обміняти Романа, головне - це бажання Кремля.

Фейгін додає, що сьогоднішнє рішення буде оскаржене в будь-якому разі. Роман поводить себе спокійно та гідно, нінащо не скаржиться. Він подякував усім, хто опікується його долею та переказував вітання родині та особливо своєму молодшому сину Максиму в наказав йому добре вчитись в школі".

Роман Цимбалюк, з Москви для українського радіо.

Прослухати репортаж 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!