На Київщині викрито лабораторію з виготовлення амфетаміну

На Київщині викрито лабораторію з виготовлення амфетаміну

У місті Васильків Київської області викрито лабораторію з виготовлення амфетаміну.  

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у місті Васильків на Київщині нарколабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини - амфетаміну", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що незаконне виробництво психотропів організували мешканці міста Васильків в орендованому дачному будинку. За інформацією спецслужби, лабораторія діяла півроку. Щотижня наркоділки виготовляли та збували близько 300 грамів амфетаміну. Клієнтами зловмисників були дрібні наркодилери та відвідувачі місцевих розважальних закладів.  

Співробітники СБУ затримали чотирьох зловмисників у середмісті Василькова під час спроби збуту чергової партії психотропів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання наркоділків правоохоронці вилучили обладнання, прекурсори та хімічні речовини для виготовлення амфетаміну, майже п'ятнадцять кілограмів канабісу. Загальна вартість вилучених наркотиків та прекурсорів становить понад півтора мільйони гривень за цінами "чорного ринку".  

Відкрито кримінальне провадження за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  Одному з організаторів вже оголошено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
    
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.