Проросійські найманці обстріляли житлові квартали Зайцевого і Гранітного

Проросійські найманці обстріляли житлові квартали Зайцевого і Гранітного

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомляє про обстріли підтримуваними Росією бойовиками житлових кварталів Зайцевого і Гранітного Донецької області.

"22 вересня близько 21:30 під час обстрілу позицій підрозділів Збройних Сил в районі населеного пункту Зайцеве - Північне під вогонь противника також потрапили його житлові квартали. Внаслідок обстрілу НЗФ ОРДО з ручних протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї пошкоджено дах житлового будинку по вулиці Майорська, 27. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав", – йдеться у повідомленні.

Українська сторона також повідомляє про обстріл житлових кварталів Гранітного, який стався у цей же час.

"Внаслідок обстрілу з крупнокаліберних кулеметів НЗФ ОРДО від запалювального боєприпасу загорівся житловий будинок по вулиці Куїнджі, 18. Пожежу вдалося локалізувати силами місцевих мешканців. На щастя, ніхто з цивільного населення не постраждав", – зазначають у СЦКК.

Нагадаємо: черговий режим припинення вогню, про який заявила 23 серпня Тристороння контактна група, мав почати діяти з 25 серпня, напередодні початку шкільного року, і стати постійним. Про перші його порушення сторони заявили вже через кілька хвилин після настання часу перемир'я.