"UA: Перший" проводить акцію проти недофінансування Суспільного мовника (Аудіо)

"UA: Перший" проводить акцію проти недофінансування Суспільного мовника (Аудіо)

Телеканал "UA: Перший" щопівгодини в ефірі проводить акцію проти недофінансування Суспільного мовника.

Глядачі бачитимуть на екрані смужку блакитної заставки, що частково перекриватиме основне зображення. Цього року суспільне мовлення недофінансовано на чверть, а 2018-го - на 50 відсотків.

Ми продовжуємо робити чесні новини. Якщо екран стане повністю синім – ми не зможемо цього робити" – йдеться в заставці. У такий спосіб команда НСТУ хоче привернути увагу до проблеми недофінансування та повідомити своїй аудиторії про критичну ситуацію.

Голова секретаріату Реанімаційного пакета реформ Артем Миргородський пообіцяв разом з парламентським комітетом з питань свободи слова домогтися фінансування Суспільного мовлення в повному обсязі, як це передбачено законом. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

Артем Миргородський назвав рішення Уряду зменшити витрати на НСТУ  "політичним"

Нагадаю: в держбюджеті-2018 Уряд передбачив фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії на суму в 776 з половиною мільйонів гривень. Це вдвічі менше, ніж гарантовано  законом. Керівництво НСТУ вважає недофінансування тиском на свободу слова та сприймає це як спосіб ручного керування мовником напередодні виборчої кампанії.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!