Туристів в Україні стало більше

Туристів в Україні стало більше

За перше півріччя 2017 року кількість туристів, які в’їхали в Україну, зросла на 8,7 %.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За офіційними даними, йдеться про 6,3 мільйона туристів. Це на 300 тисяч більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Однією з причин збільшення потоків туристів до України стало проведення "Євробачення". Та попри позитивні тенденції, зазначають експерти, нині відвідують Україну усе ж менше, ніж до початку збройної агресії Росії.

"Порівняно із 2013 роком кількість туристів знизилася удвічі, тому зараз головним викликом для українців є переконати іноземців, що Україна безпечна і цікава держава", - констатує народний депутат Анна Романова.

Одна з перешкод, з якою стикається турист в Україні – відсутність зручного транспорту. Тому, аби стати більш привабливою для іноземця, держава має продумати, яким чином можна покращити інфраструктуру, вважає Анна Романова.

Головна відмінність України від європейських країн – велика диспропорція наземного і авіатранспорту, пояснюють експерти. За даними Національного інституту стратегічних досліджень, автобусний та автомобільний транспорт займають 80 % усіх перевезень.

Щоб покращити туристичну привабливість України та зробити її конкурентоспроможною на світовій арені, слід продумати стратегію розвитку туристичного бізнесу, наголошують експерти.