Російський вертоліт на навчаннях розстріляв глядачів

Російський вертоліт на навчаннях розстріляв глядачів

Через інцидент з пуском ракет на навчаннях "Захід-2017" спалено два автомобілі, двоє людей важко травмовано.

Про це повідомляє “Народна правда”.

На військовому полігоні "Лужский", що під Санкт-Петербургом (Росія), з вертольота Ка-52 по глядачах проведено пуск ракет класу "повітря-земля". Точна дата трагічної події невідома, найімовірніше, постріл відбувся незадовго до візиту на полігон президента Росії Володимира Путіна.

Зазначимо, ракети летіли на цілі, а коли залишалося метрів 500 через замикання ракети самостійно зійшли. Від розльоту осколків згоріло як мінімум дві машини, а двоє людей важко травмовано та доправлено у шпиталь.

У той же час про інцидент замовчує прес-служба Західного військового округу Росії, сухо повідомляючи, що "в рамках спільного стратегічного навчання “Захід-2017" на полігоні "Лужский" екіпажі ударних вертольотів Мі-28Н і Ка-52 армійської авіації Західного військового округу відпрацювали завдання повітряної розвідки, нанесення ракетного удару по наземних цілях і прикриття наземного угруповання військ з повітря".

Додамо, на спільних російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" відбувся інший серйозний інцидент з російським винищувачем: на аеродромі "Шайковка" в Калузькій області бомбардувальник Ту-22 М3 викотився за межі злітної смуги.