Розпочався офіційний візит Президента України до США

Розпочався офіційний візит Президента України до США

Президент України Петро Порошенко 18 - 21 вересня 2017 року здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки з метою участі у 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво Глави держави.
    
"Петро Порошенко виступить з промовою у ході загальних дебатів ГА ООН, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях", - йдеться у повідомленні.

У рамках візиту заплановано низку двосторонніх зустрічей Порошенка зі світовими лідерами, в тому числі з президентом США Дональдом Трампом. У Білому домі поінформували, що зустріч президентів України та США відбудеться 21 вересня.

З-поміж запланованих зустрічей в рамках Генасамблеї ООН - зустріч із президентами Польщі, Австрії, верховним представником ЄС у закордонних справах і політики безпеки.

Також Петро Порошенко має намір представити Генасамблеї ООН ідею щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Питання звільнення українських заручників і політв'язнів буде одним із ключових під час візиту в США, наголосив він.

Додамо, Президент України традиційно зустрінеться з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і представниками провідних американських політологічних і ділових кіл.