Що загрожує власникам нерозмитнених авто

Що загрожує власникам нерозмитнених авто

Правоохоронці заявляють, що всі ці автомобілі необхідно ввести в рамку закону, тобто розмитнити, а тих, хто не зробив цього – штрафувати.

Про це інформує видання "Народна Правда".

Для прикладу експерти взяли статистичну інформацію України з Німеччиною. Розмір автопарку в Німеччині – майже 47 мільйонів авто, що в 5,7 разів більше, ніж в Україні. При цьому протягом минулого року у Німеччині відбулося 2 мільйона 600 тисяч аварій. В Україні за той же період – 155 тисяч, тобто у німців — у сімнадцять разів більше.

“За той же 2016 рік у всіх ДТП на німецьких дорогах загинули 3214 осіб. В Україні – 3187. Ось тепер час робити висновки: кількість жертв практично рівна, навіть з урахуванням вдвічі більшого населення Німеччини, вп’ятеро більшого автопарку і в 17 разів більшій кількості ДТП”, – повідомляють у новині. Також експерти зазначають, що аспект проблеми безпеки на дорогах не можна вирішити клацанням кнопки на голосуванні у ВР.

Нагадаємо, 6 вересня, під Верховною Радою відбувався мітинг власників старих автомобілів, пригнаних із Європи. Водії машин на єврономерах вимагали від влади зміни митних правил. Урядовий квартал в Києві перекривали сотні автомобілів на єврономерах.

Додамо, на даний момент на території України незаконно знаходяться майже 64 тисячі автомобілів, які мають іноземні номери. Ці автівки були ввезені в країну протягом останніх трьох років в режимі транзиту, а також тимчасового ввезення, але зараз вони перебувають на території України з порушенням терміну ввезення.